Separam albusurile oualelor de galbenusuri si le punem in doua boluri separate.Galbenusurile le frecam cu 3linguri de zahar pana ce se topeste zaharul si se albeste.
Albusurile le batem cu un praf de sare,apoi adaugam treptat 3linguri de zahar si batem bine,sa se intareasca.In galbenusurile frecate punem pesmetul,treptat,apoi albusurile batute spuma.Ungem formele cu unt si le tapetam cu faina,apoi punem cu o lingura aluatul in ele.Formele le punem intr-o tava si dam la cuptorul preincalzit 15minute pana devin aurii.Scoatem si lasam sa se raceasca.Scoatem aluatul din forme si le punem pe farfurie invers decat au fost coapte.
Batem frisca cu 2linguri de zahar si cu intaritorul de frisca pana se intareste foarte bine.
Fructele le punem la decongelat din timp.Scurgem zeama de la ele(,punem pe ele 2linguri de zahar )si lasam deoparte 2-3linguri pentru insiropat tartele,restul de zeama o completam cu apa pana la 250ml si folosim pt gelatina.Gelatina cu 2linguri de zahar se amesteca bine,apoi se completeaza cu zeama(250ml) si se pune la fiert 1-2minute.Lasam putin sa se raceasca,apoi turnam gelatina peste fructe si amestecam bine.
Cu zeama ramasa de la fructe insiropam tartele,punem deasupra fructele cu gelatina,apoi ornam cu un sprit cu frisca si cu sirop de ciocolata.Este delicios amestecul de fructe dulci cu ciocolata.