Tarte cu ton si oua

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 31 Mar 2016 | 3096 vizualizari

 

Pentru iubitorii de peste, pot sa zic ca sunt niste tarte foarte bune si consistente. Cum le faci, cum se mananca, cel putin la mine asa a fost!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat foietaj
  • 130 gr mozzarella
  • 150 gr ton in suc propriu
  • 3 oua fierte tari
  • 1 rosie
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ierburi de Provence
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu ton si oua:

Foietajul il lasam la dezghetat, dar in frigider, pentru ca se lucreaza mai usor daca este rece.
Mozzarella o taiem cubulete.
Tonul il scurgem de sucul propriu si il facem bucatele cu fruculita.
Ouale fierte tari, reci, le taiem bucati potrivite.
Rosia o spalam si o taiem felii rotunde.
Foietajul dezghetat il punem pe masa de lucru, il mai intindem putin cu sucitorul.
Taiem 6 patrate, de dimensiune egala.

Luam cate o forma de tarta si asezam cate un patrat de aluat (eu am folosit forme de silicon, dar daca folositi din aluminiu, le ungeti inainte cu putin unt si le presarati cu faina). Il presam cu degetele si pe margini, il intepam cu furculita.
In fiecare forma asezam bucatele de ton, ou, apoi mozzarella.
Deasupra, asezam cate o felie de rosie, peste care presarm sare, piper si ierburi de Provence.

Asezam formele intr-o tava mare, le introducem in cuptorul incins.
Le coacem la o temperatura potrivita, pana se rumeneste foietajul.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor.
Le lasam putin sa se racoreasca si servim.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu ton si oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Rocsi 1

05.04.2016, 21:26

Carmen, multumesc

Rahela Velicu 1

10.04.2016, 21:42

Trebuie sa fie foarte gustoase!

Rocsi 1

11.04.2016, 19:57

Multumesc Rahela

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Porumb copt