Tarte Silvyene

de epurasha2bb in Prajituri, 19 Apr 2010 | 5640 vizualizari

 

Le-am numit asa fiindca este reteta de tarte cu piersici a Sylviei un pic adaptata la gusturile mele si e in cinstea ei fiindca mi-a placut mult reteta de aluat si de crema de vanilie.
Linkul catre reteta Sylviei cu piersici
http://www.bucataras.ro/retete/3496/minitarte-cu-piersici.html#com41813

 

INGREDIENTE

  • 1/2 ciocolata Katy frantuzeasca cu trufe
  • 3 galbenusuri
  • 300 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 300 ml lapte
  • 125 g unt
  • 4 linguri amidon.
  • 1 esenta de vanilie
  • capsuni si fructe de padure (cam o farfurie )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte Silvyene:

Aluatul de tarte se face amestecand intai 1 galbenus cu 70 g zahar , 1 pliculet de zahar vanilat si 125 g unt usor topit.Se adauga faina cu 1/2 din praful de copt.Se omogenizeaza totul bine si se da putin larece timp in care incalzim cuptorul si pregatim formele de tarte ce trebuie unse putin cu unt.Apoi intindem o foaie subtire si decupam cu gura unei cani largi la gura discuri maricele ce se vor mula pe marginile ondulate ale tartelor presand cu degetele.Apoi se dsau la cuptor si se scot cand s-au rumenit, cam dupa 20 de minute in functie de cuptor pot sta mai mult /putin.

Se scot , se lasa sa se raceasca , se pudreaza cu zahar , se umplu cu creme si se orneaza cu fructe!simplu dar delicios!

Cremele se prepara aproape identic, la cea de ciocolata adaugand in plus 1/2 ciocolata cu trufe maruntita in lapte.

Se freaca un galbenus cu 2 linguri dezahar si un plic zahar vanilat, se pune si esenta de vanilie si 2 linguri de faina sau amidon, eu am pus amidon. Se adauga laptele caldut se amesteca bine si se tine pe foc amestecand pana se ingroase ca o budinca.in cazul cremei de ciocolata intai topim ciocolata in lapte pe foc apoi dam deoparte sa seraceasca putin si apoi amestecam cu restul ingredientelorcare sunt identice ca la crema de vanilie.Au iesit delicioase ambele creme, cele mai bune creme ce am mancat ! din cea de ciocolata mi-ar amas si am papat-o rece cu capsuni proaspete ! wow!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Silvyene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

nacularisa 1

23.11.2013, 15:18

Pt creme trebuie 300 ml lapte pt fiecare,sau 150 ml de fiecare?

Cris2711 1

23.11.2013, 15:25

Eu inteleg ca 150 ml de lapte pentru fiecare crema se foloseste

nacularisa 1

23.11.2013, 15:59

Ms :-)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec imbracat in ciocolata si cocos