Tarte Tatin

de alba_zori in Prajituri, 21 Feb 2013 | 4448 vizualizari

 

Imi place foarte mult tarta cu mere in orice fel de aluat,brisee sau foietaj,ingrediente simple si bune,si mai ales ca e lejer,dispare cu o rapiditate maxima.Se poate coace cu merele in jos in sos caramel si foietajul deasupra,sau cum am facut eu,cu zaharul deasupra si efectul de caramel l-a facut in cuptor.Este foarte bun in ambele feluri!

 

INGREDIENTE

  • un pachet foietaj congelat
  • un mar mare(sau 2 mai mici)
  • 3 linguri de dulceata de visine(sau de care aveti)
  • putina scortisoara
  • zahar 2 linguri
  • putina zeama de lamaie
  • zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte Tatin:

Este chiar simplu si bun!

Am scos foietajul din congelator si l-am lasat la tempertura camerei cateva ore.

L-am desfacut si taiat forma une farfurii(marimea care o doream).Am facut gauri cu furculita ca sa nu se umfle.Restul de foietaj l-am folosit pentru vol-au-vent.

Am spalat un mar mare si l-am udat cu putina zeama de lamaie ca sa nu se oxideze,l-am taiat felii subtiri si asezat in jurul foietajului.La urma am pus cateva linguri de dulceata in mijloc.Am acoperit cu feliile de mar una peste alta.

Am pus 2 linguri de zahar deasupra feliilor de mere si putina scortisoara.

Am pus la cuptorul incalzit la 200 grade pentru 10 minute pentru un efect colorat,apoi am coborat temperatura la 170 grade pentru aproximativ 25 minute,ca sa se coaca si in mijloc.

Am pudrat cu zahar pudra deasupra.

Am servit cald si rece!Se serveste si cu o mingiuta de inghetata daca vrem,foarte lejer si bun!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Tatin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (14)

Bunica 1

21.02.2013, 13:06

laura_n 1

21.02.2013, 13:46

buna tare si apetisanta!

alba_zori 1

21.02.2013, 14:05

multumesc foarte mult,va pup

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta Tatin cu mere si scortisoara