Bunatati pentru colindatori.
Sunt sigura ca va era dor de niste seminte de chia :P Chiar sunt bune aceste tarte. Va astept la colindat :D.
Daca aveti naut din conserva cum am avut eu, il puneti la scurs, pana pregatiti celelalte ingrediente. Daca aveti crud, il fierbeti din timp si il lasati sa se raceasca si sa se scurga. Curatam usturoiul si avocado si ii scoatem samburele. Punem intr-un bol, nautul, avocado, usturoiul taiat felii, zeama de lamaie si tahini. Mixam bine, adaugam putina apa calda, daca este necesar, Potrivim de sare. Adaugam semintele de dovleac si chia si amestecam iar. Umplem cojile de tarte cu compozitia rezultata si decoram cu fasiute de ardei iute. Pofta buna!
1
Pasta de susan se face foarte repede si este mult mai buna facuta in casa. Avem nevoie doar de susan, ulei de floarea soarelui sau ulei de susan si susan. Incalzim circa 2 minute susanul intr-o tigaie incinsa, amestecand continuu. Dupa ce s-a racit, blenduim susanul cu sare si ulei. Se pastreaza bine la frigider si 2 luni.
2
Fasiuta de ardei iute folosita ca decor desavarseste gustul tartelor
3
Daca ramane humus, il punem intr-un bol, il stropim cu ulei de masline si zeama de lamaie si servim cu paine prajita.