Tartine cu cremă de somon afumat

de elucubratiiculinare in Somon, 27 Mar 2012 | 5215 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g somon afumat
  • 200 g brânză Philadelphia,
  • o linguriță sos de hrean,
  • câteva picături sos iute,
  • 3 fire de ceapă verde,
  • 8 felii baghetă de pâine,
  • 1-2 lingurițe ulei de măsline,
  • 1/2 lămâie,
  • 1-2 fire de ceapă verde pentru ornat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartine cu cremă de somon afumat:

Tăiem mărunt 3 fire de ceapă verde și le călim în uleiul de măsline. Se reduce focul și adăugăm somonul afumat rupt bucățele. Amestecăm bine, apoi adăugăm sosul de hrean și căteva picături de sos iute. Adăugăm brânza Philadelphia și amestecăm bine. Se oprește focul și se lasă să se răcească.

Între timp tăiem 8 felii de baghetă - un pic oblice - să fie mai mari. Feliile de pâine se pot prăji și se pot unge și cu un pic de unt. Punem crema de somon pe feliile de pâine, ornăm cu ceapă verde și stropim cu zeamă de lămâie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartine cu cremă de somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tartine cu somon afumat II