Tartine rustice cu avocado, spanac si somon afumat

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 24 Ian 2014 | 10882 vizualizari

 

Un blat senzational care se topeste in gura, pe care l-am preparat in doua variante, mini-tarte si cosulete, o crema de branza delicioasa cu spanac, avocado si somon afumat, iata o combinatie minunata cu un gust delicios ...eu va invit sa incercati reteta, merita ...

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 200 gr unt
  • 230 gr faina
  • 1 ou maricel
  • 2 linguri apa
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de turmeric
  • 1 praf de oregano
  • Crema:
  • 1 cutie mica crema de branza Philadelphia
  • 2 linguri iaurt grecesc( 10%)
  • 75 gr baby spanac
  • 1 ceapa mica
  • 1 avocado
  • zeama de la un sfert de lamaie
  • 200 gr somon afumat
  • 30 gr unt
  • un varf de legatura de marar
  • sare dupa gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartine rustice cu avocado, spanac si somon afumat:

Blatul se prepara simplu si rapid, dam untul rece pe razatoare, apoi combinam restul ingredientelor si framantam un aluat( perfect, va garantez). Nu este nevoie de multa framantare, in cinci minute este gata si-l infoliem apoi il dam pentru 30 de minute la rece.

Intre timp ne ocupam de crema:

Spalam spanacul si-l scurgem bine apoi il maruntim la robot. Adaugam untul si avocado( stropit cu zeama de lamaie apoi scurs), mixam din nou, urmeaza jumatatea de ceapa si crema de branza, mixam din nou, adaugam si iaurtul( apropo, in acest moment nu se mai simte gustul de avocado) si mixam din nou. Scoatem de la robot si adaugam mararul si restul de ceapa tocata marunt. Omogenizam cu o lingura. Crema de branza se pune la rece.

Cand este gata blatul, il scoatem de la rece si-l impartim in 12 bucati( cat mingea de ping-pong)

Fiecare bucata am intins-o cu mana cu o folie deasupra( merge foarte usor), astfel incat sa atinga dimensiunea formelor. ( eu am folosit forme de briose). Sase bucati le-am asezat in interior si le-am dat forma cu mana, iar restul le-am intins si le-am asezat pe dosul formelor unse bine cu unt. Nu va chinuiti sa le dati forma perfecta , le vrem rustice :).  Le-am copt la 200 de grade pana s-au rumenit( in jur de 15, 20 de minute). Am lasat mini-tartele si cosuletele sa se raceasca si apoi le-am umplut cu crema, iar deasupra am pus bucatele de somon afumat. Am decorat cu cate o frunzulita de baby spanac. Un singur cosulet l-am umplut cu ciuperci trase la tigaie in unt cu marar si patrunjel...asa pentru o mica pofta :)))

Sunt o minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartine rustice cu avocado, spanac si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coşuleţe aperitiv cu brânză, măsline şi somon afumat