Telina a la grec - reteta de post

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 12 Mar 2018 | 7297 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g telina
  • 100 ml ulei
  • 3 buc ceapa
  • 1 lingura faina
  • 150 g mazare
  • 150 g masline negre
  • 2 legaturi marar
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Telina a la grec - reteta de post:

Telina se curata de coaja si se taie felii subtiri. Feliile de telina se prajesc pe rand in ulei incins.

In uleiul ramas calim ceapa taiata fideluta. Cand ceapa incepe sa se rumeneasca, adaugam faina si stingem cu apa. Adaugam telina, mazarea fiarta, maslinele oparite. Adaugam apa cat sa acopere toate legumele. Lasam sa fiarba acoperit pentru ~30 minute. Condimentam cu sare si piper. Se acreste cu putina zeama de lamaie si dupa ce stingem focul adaugam mararul tocat marunt.

 Servim rece, ornand cu marar verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Telina a la grec - reteta de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta