Tiramisù di colomba

de Krystal in Dulciuri, 18 Iun 2015 | 3626 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g Colomba
  • 250 g Mascarpone
  • 100 g suc de portocale
  • Coaja rasa de la 1 portocala
  • 3 oua
  • 40 ml lichior de portocale
  • 30 g ciocolata neagra menaj
  • 60 g zahar cristal
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisù di colomba:

Pentru inceput incepem sa taiem 2 dischete de Colomba de marimi diferite sau aceeasi marime. ( Eu am taiat marimi diferite ca sa intre in vasul de plastic ).

Acum prepram crema de mascarpone:

Apoi separam galbenusurile de albusuri in 2 castroane.

Galbenusurile incepem sa le batem spuma impreuna cu zaharul cristal cu mixerul.

Cand au devenit albe si si-au marit volumul adaugam cate o lingura de mascarpone si il batem impreuna pana se face spuma, asa pana terminam mascarponele, iar apoi adaugam coaja rasa de la portocala si amestecam bine.

Il punem in frigider pentru 5 minute.

Preparam siropul de suc de portocale si lichior de portocale amestecandu-le impreuna.

Acum ansamblam Tiramisù:

Punem pe fundul farfuriei un disc de Colomba si il insiropam cu siropul de sucul de portocale  amestecat cu lichiorul de portocale. Peste acest disc adaugam crema de mascarpone , apoi adaugam al 2-lea disc de Colomba si il insiropam si pe acesta  si apoi punem ultimul strat de crema de mascarpone.

Deasupra radem ciocolata neagra menaj in forma de scalie, ca in foto.

Punem Tiramisù in frigider pentru 2-3 ore apoi se poate manca.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisù di colomba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]