Tiramisu cu frisca, un deliciu aromat si gustos

de simona72 in Prajituri, 5 Mar 2015 | 89579 vizualizari

 

Pentru mine acest Tiramisu cu frisca, un deliciu aromat si gustos, reprezinta prajitura perfecta...se face usor, rapid, fara coacere, ingrediente putine si cel mai important, este delicioasa! Reteta de mai jos este in varianta fara oua, dar puteti 
Am facut-o in multe feluri, cu oua sau fara, cu diferite arome, cu fructe...pana la urma este important sa gasiti varianta perfecta pentru voi. Eu pe asta o consider cea mai simpla si usoara. 
Pentru aceasta reteta de Tiramisu cu frisca, un deliciu aromat si gustos si nevoie de urmatoarele ingrediente: piscoturi, mascarpone, smantana, cafea, zahar, amaretto

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Tiramisu cu frisca, un deliciu aromat si gustos
  • 1 pachet mare de piscoturi Savoiardi
  • 1 cutie mascarpone de 250 gr
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 4-5 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 2 cesti cafea espresso (aproximativ 250-300 ml)
  • 2-3 lingurite zahar brut
  • 50 ml lichior Amaretto
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu frisca, un deliciu aromat si gustos:

Iata cum se prepara Tiramisu cu frisca, un deliciu aromat si gustos

In primul rand faceti cafeaua...eu folosesc un espressor automat care face rapid cafeaua. Deci totul merge rapid:)) Indulcesc cafeaua cu zahar brut dupa gust, adaug lichiorul si o las sa se racesaca pana pregatesc crema.

Smantana pentru frisca o mixez impreuna cu zaharul pudra pana ajunge la consistenta dorita. Adaug treptat cate o lingura de mascarpone si mixez pana se desface branza si se incorporeaza in frisca. Cand am terminat de incorporat tot mascarponele este gata si crema. 

Pentru asamblare: pe masa de lucru va puneti toate cele necesare pentru asamblarea prajiturii. O tava maricica in care urmeaza sa asamblati prajitura, cafeaua racita o rasturnati intr-o farfurie adanca, castronul cu crema si piscoturile scoase din ambalaj. Treceti rand pe rand cate un piscot prin amestecul de cafea pentru o secunda doar, pe o parte si pe alta. Asezati cate doua randuri de piscoturi in tava, asta inseamna doua pachetele mici, adica jumatate din piscoturi. Turnati crema deasupra, o intindeti, o distribuiti uniform. Peste crema puneti restul de piscoturi la fel cum ati procedat cu primele.

Dati la frigider prajitura pentru 2-3 ore, pudrati cu cacao si serviti.

Daca doriti puteti prepara Tiramisu cu capsuni, Tiramisu la pahar sau Tort Tiramisu.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Atentie la cat inmuiati piscoturile in cafea...este suficient doar cat le-ati bagat si le-ati si scos imediat. Se inmoaie piscoturile in momentul in care stau la frigider...motiv pentru care este necesar ca prajitura sa stea cateva ore la rece.

2

Zaharul pudra cu aroma de vanilie il obtineti in casa astfel: rasniti zaharul in masina de cafea, il puneti intr-o cutie ermetica, iar peste zahar puneti pastai de vanilie de la care ati folosit semintele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu frisca, un deliciu aromat si gustos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Sidy 1

27.12.2018, 14:51

O prajitura foarte usor de facut ce dispare la fel de usor din....farfurie ! A fost si nu mai este...

MihaelaMihaela57 1

03.03.2019, 21:04

mie mi se pare foarte putina crema, la atatea piscoturi. eu peste ultimul rand de piscoturi pun inca un strat de crema si apoi pudrez cu cacao.

LauraComan 1

31.01.2020, 21:15

Nu am inteles mai exact ce fac cu zaharul vanilat? Scrie doar cum il obtin si mai e mentionat la ingrediente ca vom folosi cateva linguridar pt prajitura mi-a fost putin neclar in ce punct il foloseam.

Era pt crema probabil? Eu am pus oricum in cafea putin zahar vanilat, i-a dat o aroma buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi, crema de vanilie si banane