Tiramisu reţetă clasica

de Mihaela11_jo in Prajituri, 25 Apr 2011 | 5705 vizualizari

 

Tiramisu reţetă clasica

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete( 2x200grame) piscoturi de sampanie  
  • 400 grame de branza crema nesarata Philadelphia  
  • 100 grame zahar  
  • 4 oua proaspete  
  • 2 cani de cafea amara(filtru)  
  • 4-5 linguri cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă clasica:

Tiramisu reţetă clasica

Se prepara cafeaua amara cu un aparat pentru cafea filtru si se lasa sa se raceasca.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se dizolva complet si iau o culoare albicioasa.

Se adauga branza crema scoasa din timp de la frigider si se amesteca bine pana s-a omogenizat; se continua sa se amestece cu albusurile batute spuma.

Piscoturile se introduc in cafeaua amara si se tapeteaza cu ele o forma de sticla dreptunghiulara.

Se pune peste ele jumatate din crema de branza.

Se pune al doilea strat de piscoturi si apoi restul cremei de branza.

Se pudreaza cu cacao si se lasa la rece cel putin 3 ore inainte de servire.

Se decoreaza dupa gust.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă clasica" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Briose negrese