Tiramisu reţetă cu blat

de diana_k in Torturi, 3 Ian 2013 | 9813 vizualizari

 

Tiramisu e unul din torturile preferate de baiatul meu, Cristian, bineinteles ca de ziua lui i-am pregatit acest tort.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 8 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 8 linguri faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • crema tiramisu:
  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 500 g mascarpone,
  • 300 ml frisca lichida,
  • 10 g gelatina,
  • 2 linguri zahar pudra ,
  • lichior amaretto sau esenta de migdale.
  • pentru insiropat:
  • 1 cana cafea expresso,
  • 1/2 cana lapte,
  • zahar dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu blat:

Tiramisu reţetă cu blat

Blat:

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul treptat, se mixeaza in continuare pana acesta se topeste si se obtine o spuma densa, lucioasa. Apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile si la urma faina si praful de copt. Se coace in tava rotunda de 26 cm timp de 25-30 minute la 180 grade.

Crema:

Frisca se mixeaza cu 2 linguri de zahar pudra. Ouale se bat impreuna cu zaharul pana isi maresc volumul, apoi se pun la fiert pe baie de aburi. Se bate incontinu cu telul pana se ingroasa crema. Se da deoparte. Gelatina se pune la hidratat cu 50ml apa timp de 10 minute, apoi se topeste la foc mic si se amesteca in crema calda. Cand crema s-a racit putin se adauga putin cate putin crema de mascarpone mixand la viteza mica, apoi se incorporeaza frisca si lichiorul sau esenta de migdale.

Blatul de tort racit se taie in 3 felii, se insiropeaza si se umple cu crema. Se orneaza dupa imaginatie, eu am folosit o glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu blat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort tiramisu reteta nr. 300