Tiramisu reţetă cu blat

de ALIGIULIA in Torturi, 15 Mar 2013 | 4400 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu blat

 

INGREDIENTE

  • BLATUL:
  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • 7 linguri de faina,
  • 6 linguri de apa ,
  • 6 linguri de ulei
  • CREMA:
  • 500 gr mascarpone,
  • 3 galbenusuri,
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 gr nutella,
  • 4-5 linguri de cacao amara,
  • 4-5 linguri de zahar
  • SIROP.
  • o cafea mare si tare cu zahar
  • un pic de rom sau coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu blat:

Tiramisu reţetă cu blat

Se incalzeste cuptorul. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bat pana ce devin tari. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apa si cu un pic de mirodenii, apoi se adauga peste albusuri. Se amesteca de jos in sus si se pune faina in ploaie. Se tapeteaza forma de tort cu hartie si se da la cuptor

Cat se coace blatul pregatiti cafeaua. Eu am pus 300 ml apa si apoi 5-6 linguri de zahar si 7-8 linguri de cafea. Trebuie sa fie tare, nu apa chioara si nu exagerat de dulce...un pic amaruie...ce mai .. ca o cafea buna. Se lasa sa se raceasca, apoi se filtreaza si se adauga 2 -3 linguri de rom sau coniac..ce aveti prin casa..orice tarie

Acum se face crema: se bate mascarponele cu zaharul, cu 3 galbenusuri si cu cacaua pana ce devine o crema tare. Se adauga 250 ml de frisca lichida si se bate in continuare pana ce se intareste. Se da la frigider pana la ornatul tortului.

Cand  blatul e copt si s-a racit se procedeaza la umplerea lui si la ornare. Se taie blatul in 3, se insiropeaza cu cafeaua, apoi se pune crema in straturi. Pe stratul din mijloc adaugati crema si apoi 100 g Nutella100 g, apoi iar blatul si gata. Imbracati tortul in crema ramasa si pudrati cu un pic de cacao amara. Eu am adaugat si niste flori din ciocolata alba facute cu balonul ... dar asta e o alta poveste...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu blat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu adaptat dupa reţetă originală