Tiramisu reţetă cu frisca

de RuxyRux in Prajituri, 23 Noi 2010 | 14654 vizualizari

 

Stu ca sunt foarte multe retete de tiramisu dar pentru mine aceasta este cea mai delicioasa...eu nu suport ideea de ou crud in niciun preparat si atunci cand am gasit-o pe internet ( si multumesc celui ce a postat-o)acum multa vreme am fost tare fericita caci mi s-a potrivit manusa pe gustul meu...

 

INGREDIENTE

  • 7 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 250 gr Mascarpone
  • 5 linguri vin Lacrima lui Ovidiu ( reteta originala prevede vin Marsala pentru gatit)
  • 500 ml frisca vegetala (hulala)
  • 4 linguri smantana
  • aproximativ 48 bucati piscoturi
  • o tava de circa 30 cm x 20 cm
  • Sirop pentru piscoturi:
  • 200 ml cafea neagra
  • 200 ml apa
  • 120 ml Rom
  • 2 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu frisca:

Tiramisu reţetă cu frisca

Deci...reteta nu-mi apartine si am sa o postez exact cum am gasit-o pe net...

Cele 7 galbenusuri impreuna cu 200 gr zahar il punem pe baie de aburi unde amestecam pentru circa 10 minute pana incepe sa spumeze (se ingroasa un pic) dupa care adaugam 5 linguri cu vin Lacrima lui Ovidiu si mai tinem galbenusurile pe baie de aburi 2-3 minute pana se omogenizeaza cu vinul.

Luam de pe foc si lasam sa raceasca aceasta crema. In timpul cat raceste pregatim siropul cu care vom insiropa piscoturile in felul urmator: punem in 200 ml cafea fierbinte 2 linguri de zahar si adaugam 200 ml apa rece si 120 ml Rom.

Dupa ce am terminat si cu preparatul siropului batem frisca spuma. Inainte sa fie gata de batut frisca adaugam 4 linguri de smantana ( de 20% mai grosuta) si continuam mixarea pana frisca e tare . Smantana se adauga la frisca pentru a nu pune praf intaritor, are rolul de a intari frisca .
Crema din galbenusuri racita se amesteca cu 250 gr crema mascarpone si se adauga treptat la frisca batuta amestecand cu grija pana se omogenizeaza.

Piscoturile le scufundam pe rand in siropul de cafea, rom si apa pentru o fractiune de secunda apoi le asezam in tava pregatita in asa fel incat sa fie acoperita. Peste primul rand de piscoturi adaugam jumate din cantitatea de crema apoi asezam peste un alt rand de piscoturi insiropate si peste cealalta jumatate de crema ramasa. Presaram totul cu cacao si dam tava la rece pentru aproximativ 6 ore.
Se taie si se serveste bine racita .

Reteta originala prevede folosirea vinului Marsala ...merge si Lacrima lui Ovidiu..

 

Poate ca nu e cel mai frumos ca aspect...deoarece l-am taiat fara sa mai asteptam sa stea mai mult la frigider...ca deh...avem pofticiosi mari...dar va garantez ca este delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

aziz 1

19.01.2011, 10:03

ce-i cu ,,subrezenia,, asta ?dar hai ma sacrific sa o maninc eu toata gaby te bagi?

gaby_duceag 1

19.01.2011, 10:04

ya, ya! )

RuxyRux 1

19.01.2011, 10:17

Noroc cu voi doua ca altfel trebuia sa-l arunc pe geam

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)