Tiramisu reţetă la pahar
Tiramisu reţetă la pahar
Crema de branza
Se bat albusurile tari cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca bine cu branza crema, apoi se adauga siropul de arţar. Se adauga la branza albusurile si se amesteca usor de jos in sus. Se da la frigider pana se pregatesc fructele si siropul.
Fructele
Capsunile se spala si se feliaza; se scot semintele de rodie si se spala. Menta se taie marunt . Se rade coaja de la cele 2 lamai si de la portocala si se storc. Se amesteca frunza de menta, coaja si sucul de lamaie si portocala cu fructele.
Siropul
Se mixeaza in blender capsunile ; se adauga siropul de arţar si se amesteca bine.
In cupe se aseaza mai intai piscoturi inmuiate in zeama de la fructe( se pun fructele intr-o strecuratoare sa se scurga plusul de lichid care rezulta). Se pun straturi alternative de crema de branza, fructe,sirop; ultimul strat este de crema de branza. Se decoreaza cu felii de capsuni , seminte de rodie , frunze de menta verde si sirop. Se pun la frigider 2 ore .
Pofta buna!
1
Pentru prietenele din diaspora , siropul de artar se gaseste in supermarketuri sub numele de "Maple syrup"; mai este cunoscut si sub numele de "Pancake syrup".
2
Intrucat crema se pregateste cu oua crude trebuie sa fie consumata in decurs de 24 de ore de la preparare.