Tiramisu reţetă originală

de kitchenflavors in Prajituri, 16 Dec 2010 | 7096 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o tava de 31/26 cm:
  • 500 gr piscoturi
  • 500 gr mascarpone
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 250 ml cafea
  • 3 linguri amaretto
  • cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu zaharul si zaharul valinat, le batem cu mixerul pana se deschid la culoare si se topeste zaharul. Adaugam mascarponele peste amestecul de oua si zahar si le omogenizam.

Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam si pe ele in amestecul de galbenusuri si mascarpone. Amestecam bine. Pregatim o cafea tare, o strecuram de zat, iar cand e aprorpe rece adaugam cele 3 linguri de amaretto. Asamblam prajitura intr-o tava, caserola, ori vas de yena. Inmuiem piscoturile in cafea si le asezam in tava. Eu le inmoi pe o singura parte, este suficient, ele oricum se vor inmuia la frigider. Daca le inmuiam pe ambele parti se vor flescai.

Peste primul strat intindem jumatate din crema si pudram cu cacao. Mie imi place sa pun cacao si intre straturi, dupa care urmatorul strat de piscoturi, iar deasupra crema ramasa.  Se lasa la frigider 6-7 ore. Eu pudrez cu cacao fiecare bucatica in parte cand o tai. Daca sta cu cacao deasupra in frigider aceasta se va umezi si nu va avea un aspect placut.

TIPS-URI

1

Pentru o tava de dimensiuni mai mici, folositi doar 3 oua si 6 linguri de zahar. In rest procedeul e acelasi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

epurasha2bb 1

17.12.2010, 10:05

foarte frumoasa poza! de tiramisu ce sa mai zic ca e preferata mea! 5f!

Cris2711 1

18.12.2010, 15:42

5 si eu fac cu placere des tiramisu

abstract01 1

24.11.2020, 23:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originala, cu frisca, mascarpone si cafea