Tocana banateana cu galuste si carne de porc

de Lau in Mancaruri cu carne, 1 Noi 2018 | 3206 vizualizari

 

https://www.bucataras.ro/retete/tocana-banateana-cu-carne-de-porc-si-galuste-86014.html
Retete inspirate de toamna

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 2 linguri untura
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 2 conserve de rosii
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 1 crenguta cimbru
  • boia de ardei
  • Galuste
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 2 linguri apa rece
  • sare
  • 2-3 linguri ulei
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana banateana cu galuste si carne de porc:

In untura topita adaugam bucatile de carne, acoperim cu un capac si lasam pana ce se albeste carnea; dupa ce s-a prajit putin carnea, adaugam ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele.

Amestecam si lasam sa se caleasca putin impreuna, adaugam apa calduta cat sa acopere carnea, cimbrul, foile de dafin, lasam sa fiarba la foc mic pana ce se inmoaie carnea.

Intre timp pregatim galustele. Batem ouale cu sare, piper, apa si adaugam treptat faina, la final framantam cu uleiul pana ce rezulta un aluat omogen.

Din aluat rupem bucati mici si formam bile cu mainele ude, le adaugam peste carne, rosiile si pasta de gogosar.

Lasam sa fiarba la foc mic cca. 15 min pana ce galustele sunt moi.

Adaugam patrunjelul verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana banateana cu galuste si carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papricaș de porc