Tocana de ceapa cu carne de porc

de marcela1979 in Porc, 2 Mar 2013 | 10003 vizualizari

 

Imi era dor de o tocana de carne cu multa ceapa si asa ca am facut ceva bun.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ceapa rosie
  • 2 ardei grasi rosii
  • 300 gr carne de porc
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri de bulion
  • un varf de cutit de piper
  • o lingura de sare
  • o legatura frunze de patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de ceapa cu carne de porc:

Ceapa se curata si se taie pestisori, ardeiul se curata de cotor si se taie fasii subtiri. Carnea de porc se taie cubulete. Intr-o cratita se pune uleiul si cand este incins se pune ceapa. Se adauga ardeiul gras si putina apa cam 50 ml  si se lasa sa se inabuse. Cand s-au inabusit se adauga carnea de porc se amesteca cu ceapa si ardeii si se adauga  apa sa acopere carnea. Se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit. Cand a fiert carnea se adauga 2 linguri de bulion, se amesteca, se mai adauga sarea si piperul si se mai lasa sa dea cateva clocote. La sfarsit se presara patrunjel verde tocat.

Se serveste calda .

TIPS-URI

1

se serveste cu mamaliga sau cu pireu ,dar merge si cu paine si neaparat cu niste salata ori de muraturi ,ori salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ceapa cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa cu pulpa de porc