Tocana haiduceasca

de Bunica in Pui, 24 Sep 2010 | 22551 vizualizari

 

Am gasit reteta intr-o revista de bucate traditionale . Mi-a placut si am pus-o in practica, putin modificata.

 

INGREDIENTE

  • 500 g. pulpa  de vita(piept de pui)
  • 3-4 cepe
  • 2-3 rosii
  • 1 ardei
  • 100 ml. suc de rosii
  • 5 catei de usturoi
  •  1 adrei iute ( dupa gust)
  • 200 ml. vin rosu
  • 2 linguri boia iute
  • piper
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • verdeata
  • 3 linguri ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana haiduceasca:

Cureti ceapa, o toci si o calesti usor impreuna cu carnea de vita taiata cubulete, pana se rumeneste usor. Se adauga apa calda(200 ml.) si lasi sa se inabuse putin. Tai ardeiul fideluta, iar rosiile cubulete. Le pui peste carne, dupa care torni sucul de rosii si vinul. Condimentezi dupa gust,adaugi usturoiul taiat marunt si lasi sa fiarba inabusit. La sfarsit presari verdeata si continui sa inabusi timp de 2 minute . Cand e gata , servesti tocana cu mamaliguta calda.

TIPS-URI

1

eu am folosit piept de pui

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana haiduceasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Filete de pui in usturoi cu sos de smantna si pasta de rosii