Tocana spaniola din coada de taur (Rabo de toro)

de mosuletulene in Vita, 24 Oct 2018 | 9904 vizualizari

 

Hmmm...e din zona "parfumata" :P
De la taur, si e coada, ;)
Insa e o ...bunaciune,
Si-o tocanita minune :D ;) :P
 
Se prinde taurul de coada, ;)
Si ca sa scapi sa ai la tine-o barda, :P
Si harsc! I-o tai, daca te tine, ;)
Opinca, s-alergi pe bune! :P :D :D :D ;)

 

INGREDIENTE

  • o coada groasa de taur :P ;) (1,5-2 kg) ...neaparat de la zona "parfumata" nu din varf :D
  • 4-5 morcovi
  • un ardei rosu mare gras
  • 1-2 ardei iuti verzi
  • 1 radacina de patrunjel sau o telina mai mica
  • 2 cepe mari
  • 6 catei de usturoi
  • 6-8 lg ulei masline
  • 3 foi de dafin
  • 4 rosii mari coapte sau la conserva
  • 1 litru de supa de vita
  • 500 ml de vin rous (am folosit demidulce...sunt mai acru :P :D ;) )
  • 6 lg de otet basmatic
  • 1 lg de zahar
  • 1 lingurita de cimbru proaspat + oregano
  • 3-4 cuisoare
  • 3-4 bucatele de ciocolata neagra
  • sare
  • piper proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana spaniola din coada de taur (Rabo de toro):

1. Tocati legumele (ceapa, morcovi, patrunjelul/telina, ardei ) in cuburi mai mari.

2. Tocati rosiile decojite tot cubulete

3. Tocati rondele usturoiul.

4. Dupa ce in prealabil ati condimentat cozile de tauras, cu grija, ca il ustura :P ;) cu sare si piper, le dati prin faina, insa scuturati bucatile cat sa ramana doar un strat subtire de faina pe cozi.

5. Incingeti ulei intr-o tigaie mai inalta si rumeniti binisor pe toate partile bucatile de coada si le scoateti, lasandu-le deoparte.

6. Grasimea rezultata am pus-o intr-o oala de 6-8 l in care am pus la calit ceapa, patrunjelul/telina, morcovii usturoiul.

7. Cand s-au inmuiat putin, adaugati rosiile, vinul rosul, supa de vita, zaharul si otetul balsamic.

8. Adaugati carnea, foi de dafin, 3-4 cuisoare, cimbru, oregano.

9. cu RABDARE ;) fierbeti acoperit tot la foc mic cam 3-3:30 h si amestecati din cand in cand, eventual mai adaugand supa de vita pana cand scade usor si capata consistenta de tocanita.

10. Cu 60 min de a fi gata, adaugati si ciocolata (e o savoare specifica bucatariei spaniole :P ;) ) .

11. La sfarsit carnea trebuie sa fie bine patrunsa si sa se desfaca usor de pe os.

 

Va doresc spor si pofta buna! ;)

Mosuletul Ene 

TIPS-URI

1

ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana spaniola din coada de taur (Rabo de toro)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rahela Velicu 1

26.10.2018, 14:05

Panacris 1

26.10.2018, 21:37

Pffff! Ai revenit în forță! Trebuie să caut și eu cozi din astea

Ina 1

27.10.2018, 18:01

Arata minunat tocanita ta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj