Tocanita cu pui si pleurotus

de Oana in Pui, 25 Apr 2010 | 13986 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o casoleta ciocanele de pui
  • o casoleta ciuperci pleurotus
  • 2 cepe
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • o cana cu suc de rosii
  • o lingura faina
  • foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu pui si pleurotus:

Cioanelele de pui se spala bine si se dau in fiert, se arunca apa cu spuma, se spala bine cu apa rece.

Intr-o cratita se incinge uleiul, se adauga ceapa taiata cubulete si usturoiul verde taiat rondele si se calesc impreuna cu copanelele de pui. Se adauga treptat cate putina apa fiarta si se lasa sa se inmoaie bine ceapa.

Intre timp, se spala ciupercile si se taie in bucati mai mari, apoi se adauga in cratita. Se pun foile de dafin, sare si piper dupa gust si se acopera oala cu capac. Ciupercile isi vor lasa zeama si vor fierbe in 20-30 de minute. La final se adauga sucul de rosii amestecat cu lingura de faina. Se mai lasa cateva clocote si se opreste focul. Se presara deasupra patrunjel verde si se serveste cu piure de cartofi sau mamaliguta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu pui si pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocanele de pui in crusta de susan