"Reteta inspirata de toamna"
Reteta inspirata de Rocsi: https://www.bucataras.ro/retete/mancare-de-ardei-copti-16301.html
Eu nu am copt ardeii, i-am folosit cruzi, mai simplu.
Nu am pus usturoi, din cauza de mofturosi.
Am pus boia si marar in loc de patrunjel, fiind fan marar.
A iesit o tocanita foarte buna.
Ardeiul se curata, se spala si se taie bucati mai mari.
Ceapa se curata si se toaca mai mare.
Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste 4-5 minute.
Se pune ardeiul, vegeta, piper, boia si se mai caleste 3-4 minute.
Se pune apa si se fierbe 15-20 minute.
Se pun rosiile, se amesteca si se fierbe inca 15 minute.
Se pune mararul tocat si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.
Spre sfarsit se amesteca si se potriveste de gust cu sare si piper.
Se mananca ca atare sau garnitura la friptura.
Pofta Buna!