Tocanita de ardei copt si piept de pasare, la multicooker

de Ina in Mancaruri cu carne, 2 Dec 2015 | 5843 vizualizari

 

Nu puteam sa nu ma alatur campaniei  #gatescpentruocarte :) 

 

INGREDIENTE

  • -1 piept de pui ( daca aveti de pasare de curte, e si mai bine )
  • -600 g ardei gras, copt si curatat
  • -2 cepe
  • -50 ml ulei
  • -500 ml suc de rosii sau un borcan de 800 g cu zarzavat ( rosii si ardei in sos de rosii )
  • -sare
  • -piper
  • -condiment pentru carne de pui
  • -patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ardei copt si piept de pasare, la multicooker:

Ardeiul copt se curata de coaja si cotor , rupandu-se in fasii late de 3-4 centimetri.

Pieptul de pasare il dezosam si taiem carnea in bucati potrivite pe care te tinem 2 minute in apa clocotita. 

Tocam ceapa cubulete si o calim in 50 ml ulei , pornind aparatul pe program fry. Dupa cca. 5 minute, cand ceapa devine usor translucida, adaugam putina sare si bucatele de piept de pasare , lasand aparatul in program fry inca 5 minute, cu capacul inchis.

Trecem multicookerul in program stew pentru o ora . 

Adaugam sucul de rosii  sau rosiile maruntite la blender ( sau tocate la mana, daca aveti timp si rabdare) ,  amestecam totul pentru omogenizare si inchidem capacul. Cand mai avem 20 minute din timpul de fierbere adaugam bucatile de ardei copt ( cu tot cu zeama lasata de acestia ), completam gustul de sare si condimentam cu piper si condiment special pentru carnea de pui . Inchidem capacul si asteptam sa se termine timpul de preparare. 

Cand timpul de preparare s-a terminat, scoatem aparatul din priza . Deschidem capacul cu grija ( pentru a nu ne frige cu aburul care se degaja ) si presaram patrunjel verde tocat. 

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Daca folositi carne de pasare din comert, mancarea va fi gata mult mai repede. Eu am folosit piept de pasare de curte si acesta a fiert intr-o ora.

2

Puteti adauga in sos si 3-4 catei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei copt si piept de pasare, la multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la tigaie