Tocanita de ardei copti

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 9 Apr 2010 | 10978 vizualizari

 

una dintre tocanitele preferate ale familiei.se poate servi ca atare,alaturi de o mamaliguta fierbinte sau constituind garnitura unei bucati fragede de carnita:))

 

INGREDIENTE

  • 10-12ardei grasi
  • 2cepe
  • o lingura bulion
  • o lingura pasta de gogosari
  • patrunjel verde
  • un catel usturoi
  • 2-3 linguri faina/amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ardei copti:

ardeii se coc ,se presara sare mare si se lasa acoperiti cu un capac aproximativ 10minute apoi li se curata pielita

ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei

cand e calita se adauga bulionul si pasta de gogosari si se calesc usor

se ia cratita de pe foc,se pun 2-3linguri faina sau amidon,se amesteca bine apoi se adauga putin cate putin aprox 700-800gr apa

se pune inapoi la foc mic si se amesteca mereu pana se ingroasa sosul

lasam sa fiarba 10min amestecand cand ne amintim:)))

se adauga apoi ardeii(sau asa ,intregi,cum i-am lasat eu,sau curatati de cotor si samburi si taiati felioare)si usturoiul pisat

se mai fierbe 5-10min,se potriveste gustul de sare si piper ,se garniseste cu patrunjel verde si...pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de toamna