Este o reteta care mie imi aduce aminte de copilarie, o pregatea bunica si o matusa din partea tatalui de undeva din Moldova... Nu este vara sa nu o fac si eu, ca si garnitura langa o friptura s-au simpla ca si mancarica de post.
In primul rand ardeii kapia spalati si copti pe plita, apoi curatati de coaja si cotoare si taiati cuburi mari. Ceapa o taiem pestisor si o calim in ulei. Adaugam morcovii curatati si taiati rondele. Lasam sa se caleasca la foc incet 5 minute.
Vanata o spalam, o curatam de coaja si cotor, o taiem cuburi de aproximativ 1-2 cm, o pudram cu sare si o lasam 10 minute. Adaugam ardeiul kapia pregatit dinainte, pasta de gogosari, 1 cescuta apa si lasam sa fiarba 30 minute. Cand mancarea este aproape gata adaugam vanata taiata cuburi si rosiile de la cutie. Lasam pe foc inca 20 minute, cand mancarea a mai scazut putin si legumele sunt fierte. Adaugam dupa gust sare, piper, ienibahar macinat si patrunjel proaspat tocat marunt.
Pofta buna!!!
1
ardeiul kapia poate fi inlocuit cu ardei gras(eu il prefer pe cel kapia pt ca este mai dulce)
2
rosiile de la cutie pot fi inlocuite cu rosii proaspete curatate de coaja
3
se pot adauga si alte legume in functie de preferinte si ce aveti la indemana