Tocanita de cartofi cu bacon

de alilianaa in Porc, 9 Mar 2013 | 14137 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1500 g cartofi
  • 2 morcovi
  • 6 cepe
  • un ardei
  • sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce, dupa gust
  • 2 linguri de Iutica
  • 300 ml suc de rosii
  • patrunjel verde proaspat
  • 500 g bacon
  • 50 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu bacon:

Cartofii se curata, se spala, se portioneaza.. Morcovii si ceapa se curata, se spala, se taie cuburi. Ardei am folosit congelat. 

Intr-o cratita am pus uleiul la incins. Cand acesta a inceput sa sfaraie am adaugat ceapa, morcovul si ardeiul.Am adaugat sare, cimbru, piper, boia de ardei dulce. Le-am lasat sa se caleasca si cand au capatat o culoare aramie am adaugat cartofii. Am pus apa incat sa acopere cartofii. I-am lasat sa fiarba bine. Intr-o tigaie, am tras in 10 ml ulei baconul. Cand a capatat culoare aramie l-am adaugat peste cartofi.

Dupa ce au mai fiert timp de 5-7 minute am adaugat cele doua linguri de Iutica si sucul de rosii, am potrivit de sare ( daca mai este cazul). Am adaugat patrunjel verde tocat. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mâncare de cartofi cu pulpă de porc la cuptor