Tocanita de ciuperci, cu ardei copti

de RODIMUR in Mancaruri de post, 20 Apr 2019 | 9389 vizualizari

 

Se apropie sfârșitul Postului Mare, dar tot mai avem rețete de post, pe care le putem face cu legumele păstrate la congelator, sau cu trufandalele apărute în piețe. De această dată am asociat, într-o tocăniță gustoasă, ciuperci champignons cu ultima pungă de ardei copți din congelator. Mi s-a părut o foarte bună alegere pentru o rețetă cu acești ultimi ardei din recolta trecută. Iar mămăliguța caldă din farfurie m-a făcut să simt această tocăniță ca pe un răsfăț gustativ...

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de ciuperci champignons
  • 5 ardei copți, de la congelator
  • 2 cepe galbene
  • 5-6 căței de usturoi
  • 4-5 cepe verzi (doar codițele)
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 1 legătură de mărar
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci, cu ardei copti:

Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural.

Se curăță cepele galbene și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic.

Se curăță ciupercile, se spală în câteva ape, se taie și se pun, cu 100 ml de apă în cratița cu ceapa și usturoiul, la foc mic, să fiarbă înăbușit.

Cât timp ciupercile fierb înăbușit, se spală și se taie rondele codițele de ceapă verde, se taie fâșii ardeii copți și se alege, se spală și se taie mărarul.

Când ciupercile s-au pătruns și lichidul a mai scăzut, se adaugă pasta de tomate, se amestecă și se mai lasă puțin pe foc. După 2-3 minute se adaugă ardeii copți tăiați fâșii și ceapa verde tăiată rondele.

Se condimentează cu sare și piper și după încă 2-3 minute pe foc (având grijă să nu se prindă de fundul vasului, căci sosul a scăzut mult) se ia cratița de pe foc, se presară mărar și se poate servi tocănița caldă, cu mămăliguță.

TIPS-URI

1

Scoateți din timp ardeii copți de la congelator, ca să se decongeleze natural.

2

Puteți folosi la tocăniță, în loc de apă, zeama pe care o lasă ardeii, când se decongelează.

3

Nu prăjiți tare ceapa și usturoiul, ca să nu se ardă și să devină amare.

4

Spălați ciupercile curățate în câteva ape și apoi fierbeți-le înăbușit, cu ceapa și usturoiul.

5

Condimentul natural cel mai potrivit pentru ciuperci este mărarul, dar cine nu-l agreează, poate folosi pătrunjel tocat.

6

Nu este obligatoriu să folosiți ciuperci champignons, ci ceea ce aveți la îndemână și vă place. Totuși, este bine ca ciupercile să fie proaspete, nu din conservă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci, cu ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta cu sos de ceapa