Tocanita de curcan cu ciuperci

de susu in Curcan, 29 Dec 2009 | 24575 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g piept de curcan
  • 800 g ciuperci
  • 6 rosii sau cateva linguri de bulion concentrat
  • 2 cepecativa
  • catei de usturoi
  • patrunjel
  • ulei de masline
  • sare
  • piper alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de curcan cu ciuperci:

Pieptul de curcan se spala si se sterge bine. Se condimenteaza putin si se taie fasii sau cubulete. Ceapa si usturoiul se curata si se taie rondele. Pieptul se pune la calit in cateva linguri de ulei si apoi se adauga si ceapa impreuna cu usturoiul si se mai calesc impreuna. Se spala ciupercile si se taie felii. Se adauga peste pui 1/2 din cantitatea de ciuperci si se calesc. Se adauga cateva linguri de apa fiarta pentru a nu se arde. Se adauga si a doua parte de ciuperci si se calesc si ele. Rosiile se oparesc si se decojesc iar apoi se zdrobesc cu blenderul adaugandu-se la ciuperci. Eu am folosit bulion concentrat. Se da la cuptorul incalzit sa scada putin. Apa nu se adauga decat putina la inceput pentru a se inabusi legumele astfel iese mai gustoasa pentru ca ciupercile isi lasa zeama. Am preparat o mamaliga din jumatate pachet de malai mic unguresc si am pus in cateva boluri clatite cu apa rece sau unse cu ulei. Cand se mai raceste mamaliga se rastoarna pe farfurii. Se serveste cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de curcan cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens

de laura_n 7

pe 14.05 la 13:47

Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente

de laura_n 7

pe 14.05 la 13:34

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de curcan