Tocanita de galbiori cu smantana

de Panacris in Mancaruri de legume, 23 Aug 2020 | 3648 vizualizari

 

Cum văd și aud gălbiori, gândul mă duce instant la Simona si Florin, ieșind triumfători cu coșurile pline de minunile galbene, de sub poalele brazilor din Păltiniș!
Iar bunăciunile preparate împreună cu Simona, din ciupercuțele galbene și aromate, mi-au rămas întipărite în minte. Așa că vă aduc una dintre rețetele simple, dar tare gustoase!

 

INGREDIENTE

  • Ciuperci gălbiori cca. 800 g,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Ceapă verde 8 fire,
  • Usturoi 1 căpățână medie,
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Smântână cca. 200 g,
  • Amidon alimentar 3 linguri,
  • Vin alb demisec cca. 200 g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de galbiori cu smantana:

Ciupercile se curăță și spală în mai multe ape, până ce se elimină toate acele de brad și eventualele insecte, apoi se toacă grosier.

Ceapa galbenă, verde și usturoiul se curăță, spală, apoi mărunțesc și se pun la călit într-un vas încăpător cu uleiul și puțină apă, cca. 5 minute la foc iute, neacoperit.

Ciupercuțele curățate se adaugă la amestecul de ceapă și usturoi, se asezonează de sare, piper, boia, vin, lăsându-se la gătit cca. 30 minute la foc minim, semiacoperit.

Amidonul se amestecă cu smântâna, adusă la temperatura camerei, până ce se omogenizează, apoi se toarnă peste amestecul de ciuperci și alliaceae, se amestecă continuu la foc mic, până se obține un sos catifelat și cremos.

Tocănița se servește ca atare, sau acompaniată de mămăligă/ pâine după gustul fiecăruia

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de galbiori cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci cu mamaliga