Tocanita de hribi (sau opintici)

de Rocsi in Mancaruri de post, 1 Oct 2010 | 24544 vizualizari

 

Daca tot e sezonul buretilor acum am pregatit si eu o tocanita daca tot este post astazi....si pentru a simti mai intens venirea toamnei am asezat alaturi si un ciorchine de strugure de la bunicii mei....

 

INGREDIENTE

  • un bol de hribi
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 4-5 catei de usturoi
  • piper
  • ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de hribi (sau opintici):

Hribii ii curatam bine. Ii spalam in 4-5 ape  ,apoi ii lasam intr-o oala cu apa cam 30 min pentru a se indeparta toata murdaria de pe ei, apoi ii punem intr-o oala cu apa si ii fierbem cam 20 min cu un strop de sare.

Ceapa o curatam,o spalam si o tocam. Rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete. Intr-o tigaie punem putin ulei si cand s-a incins adaugam ceapa si rosiile. Lasam sa se inmoaie vreo 5 min apoi adaugam buretii calzi, dupa ce au fost opariti. Ii condimentam cu sare si piper. Ii mai  lasam vreo 15 min pe foc apoi curatam usturoiul,il pisam si il punem peste hribi. Mai invartim de 3-4 ori si gata tocanita.

Se serveste cu mamaliguta (dar eu bineinteles am mancat cu paine....)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de hribi (sau opintici)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

02.10.2010, 17:35

te servesc laly.....nadina este si pentru tine si chiar dak s etermina mai fac k mi-am pus bureti pentru iarna la borcane si am

ionix 1

02.10.2010, 20:39

@Roxy... eu mi-aduc aminte altceva oricum, eu nu prea pap struguri, prefer vinul

gaby_duceag 1

07.10.2010, 08:28

si aici rox, opinticile sunt ghebe, nu hribi.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci cu cus-cus