Tocanita de legume, de post

de mirela0911 in , 10 Aug 2018 | 11216 vizualizari

 

Chiar daca e de post, tocanita a iesit delicioasa, plina de arome si culoare.
Si bineinteles ca am folosit si de data aceasta noile condimente de la Delikat care au imbogatit gustul tocanitei.
"Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac maricel
  • 4-5 cartofi
  • 1 buc ceapa alba
  • 1 buc rosie mare de gradina
  • 1 ardei kapia rosu
  • 3-4 lg ulei de masline
  • 1/2 lgt boia de ardei dulce Delikat
  • piper boabe negru Delikat
  • 1/2 lgt amestec de ierburi si boia
  • sare dupa gust
  • patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de legume, de post:

Se curata dovleacul de coaja, se taie in doua pe lungime si se scot samburii (daca sunt mari). Se taie in cubulete. Cartofii se curata si se taie la fel, in cubulete.

Ceapa se curata si se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa si se lasa la calit. Cand este gata, se adauga boiaua dulce, se amesteca repede pentru a nu se arde si se pun cartofii. Se amesteca bine, apoi se toarna apa cat sa treaca peste ei. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, adaugandu-se sare dupa gust si piper proaspat macinat.

Rosia se spala, se opareste cateva secunde si se curata de pielita. Se taie in cubulete. Ardeiul kapia se spala si se coace (eu l-am avut gata copt din congelator). Se curata apoi se taie marunt.

Dupa ce cartofii au fiert pe jumatate, se adauga rosia si bucatile de dovleac. Se completeaza cu apa fierbinte daca este nevoie. Se lasa sa fiarba in continuare adaugandu-se si ardeiul copt.

Cand totul este gata, se condimenteaza cu amestecul de ierburi si boia si sare daca mai este nevoie. Se mai lasa 2-3 minute sa fiarba, apoi se stinge focul.

Patrunjelul verde se spala, se taie marunt si se presara peste tocanita.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se mai completeaza cu apa in functie de cat sos doriti sa aiba tocanita!

2

Se poate pune chiar si 2-3 cepe, aceasta ii da un gust deosebit tocanitei!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de legume, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post