Tocanita de pipote picanta

de cristeena20 in Pui, 9 Oct 2014 | 9040 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pipote de pui
  • 1 ceapa mare
  • 2 lingurite de pasta de legume
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • pasta paprika, putina boia de ardei dulce
  • 1 cutie mica de rosii in conserva
  • 1/2 pahar pasta de rosii
  • sare, piper, supa de pui, chilli
  • ulei de masline

Pentru servire felii de paine de casa

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pipote picanta:

Pipotele se spala si se tau daca sunt prea mari. eu am folosit congelate.

Tocam marunt ceapa si o calim cu ulei de masline. Adaugam pasta de legume (eu am facut inc asa- vezi reteta) si am calit pana a devenit sticloasa. Adaugam pipotele si le frigem 2 minute . Adaugam boiaua si pasta de ardei rosu , rosiile maruntite, vinul  si pasta de rosii. Peste toate turnam supa de pui (eu am avut pastrata de la un pui fiert , dar puteti folosi cub knorr) . Adaugam sare, piper si chilli. Acoperim si lasam sa fiarba bine pana se inmoaie pipotele ff bine.(cca 1,5 ore) .

Sosul trebuie sa se ingroase putin si pipotele sa fie foarte fragede si moi.

La servire asezam in farfurie o felie de paine de casa si turnam pipotele deasupra cu sos din abundenta. Sau dupa preferinta puteti face o mamaliga .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pipote picanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pipote si inimi de pui