Tocanita de pui cu ceapa si usturoi cu mamaliguta

de Bya Ralu in Pui, 8 Iul 2013 | 20684 vizualizari

 

O mancarica rapida si foarte gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele de pui
  • 3 cepe albe mari
  • frunze de ceapa verde
  • 2 catei mari de usturoi
  • boia dulce/piper alb.ghimbir/fulgi de chilli
  • 50 ml vin rose
  • 1 morcov mare
  • 4-5 frunze de busuioc proaspat
  • 50 g unt
  • 1/2 legatura de patrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu ceapa si usturoi cu mamaliguta:

Ceapa se pune in roborul de bucatarie si se marunteste bine.Morcovul il dam pe razatoarea mare.

Intr-o craticioara punem ceapa la calit in unt,impreuna cu condimentele.Dupa cateva minute adaugam si morcovul si stingem cu vinul.Adaugam si busuiocul tocat marunt.

Se adauga si pulpele de pui clatite cu apa rece si frunzele de ceapa verde.Adaugam un pahar de apa si acoperim cu un capac,lasam sa fiarba 20 minute la foc mic.

Cand e aproape gata punem usturoiul pisat si patrunjelul tocat marunt.Se mai adauga condimente dupa gust.

Intre timp se prepara si mamaliguta!

TIPS-URI

1

Se serveste cu muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu ceapa si usturoi cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu ardei copti