Tocanita de pui "exotica"

de MotanLaOale in Pui, 8 Noi 2011 | 4654 vizualizari

 

Inspirat de Kamy si de comentariile la reteta ei si avand in congelator ratacite niste aripioare de pui am zis sa vad ce iese. A iesit bun bun.

 

INGREDIENTE

  • 4 aripi pui
  • 4 cepe
  • 4 ardei (mici)
  • 4 rosii
  • 1 portocala
  • 2 linguri pasta tomate
  • 3 linguri ulei
  • 1 legatura marar
  • ghimbir
  • boia de ardei
  • scortisoara
  • nucsoara
  • 2 foi dafin
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui "exotica":

Aripioarele se prajesc cateva minute in ulei pana se albesc si se scot pe o farfurie.

In acelasi ulei se calesc ceapa curatata si tocata (la robot, fara plansete), ardeii curatati si tocati (tot la robot o data cu ceapa) catava minute.

Se adauga boiaua, ghimbirul, nucsoara, sare si piper.

Se pun si aripioarele se completeaza cu apa, se pune foaia de dafin si se lasa la fiert 25-30 minute pana este facuta carnea.

Se adauga pasta de tomate, mararul tocat marunt, scortisoara, se amesteca bine si se mai fierbe 2-3 minute.

Se adauga coaja rasa de la portocala si zeama stoarsa de la jumatate de portocala, se mai da un clocot si este gata.

Nu am pus cantitati la mirodenii ca fiecare sa puna dupa gustul sau. Se pot scoate sau adauga altele.

Se serveste calda cu garnitura de cartofi sau mamaliga dar cel mai bun este fara!!!

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui "exotica"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de Tocanita de pui cu ardei si ceapa, servita cu mamaliguta