Tocăniţă de toamnă

de portiadelumina in Porc, 15 Sep 2013 | 6605 vizualizari

 

Una din mâncărurile mele preferate este tocăniţa. Evident, tocăniţa poate îmbrăca mai multe forme, în sensul că fiecare zonă a ţării are anumite ingrediente pentru acest fel de mâncare. Personal merg pe modul liber, considerând că ingredientele pot fi doar două-trei şi un pic de carne până la mai multe legume, aproape ca într-un ghiveci, îmbogăţind acest fel de mâncare cu gust şi culoare Şi cum prin grădină încă mai avem legume, am purces la drum, la gătit adică.

 

INGREDIENTE

  • 750 gr. carne de porc
  • 1 morcov mare
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1 păstârnac
  • 2 ardei capia
  • 2 ardeo graşi
  • 2 cepe de apă
  • o căpăţână de usturoi
  • roşii cherry
  • 4 cartofi
  • fasole verde (teci) cca 20 păstăi
  • 70 gr ulei
  • piper boabe
  • 1 foaie dafin
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă de toamnă:

Totul este foarte simplu. Carnea am spălat-o de sânge şi am lăsat-o la scurs. Între timp am curăţat legumele, aşa cum se vede în fotografii, rădăcinoasele împărţindu-le în două (o parte date pe răzătoare, o parte tocate).  Am prăjit foarte puţin carnea iar în  grăsimea rămasă am călit legumele (mai puţin roşiile şi usturoiul). Am adăugat carnea peste legumele călite, am completat cu apă şi am lăsat la fiert la foc mic, potrivind de sare când tocăniţa a dat în fiert.

Când carnea s-a fiert bine, am adăugat  roşiile cherry, iar spre final usturoiul, pentru a nu-şi pierde aroma.

Totul a fost servit cu murături noi.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Aşa cum am mai specificat cu alte ocazii, tocăniţele, zacusca şi gemurile ies cu un gust minunat dacă sunt gătite în vase de tuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de toamnă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]