Inca o tocanita adorata in familia mea.
Papilele noastre gustative zburda de fericire atunci cand simte gustul intens si delicios a minunatei tocanite.
Pentru inceput trebuie sa despicam inimioarele si sa indepartam resturile de sange.Apoi spalam bine pipotele si inimioarele.Intr-o oala trebuie sa punem la fiert 1 litru de apa.Cand da in clocot adaugam si maruntaiele.Lasam la fiert timp de 40 de minute la foc potrivit. Dupa ce au trecut cele 40 de minute,punem intr-o cratita uleiul la incins. Adaugam ardeiul,usturoiul si ceapa tocate marunt.Lasam la calit timp de 6-7 minute, dupa care adaugam pipotele si inimioarele.Acoperim cu 500 ml de apa fierbinte.Dupa 5 minute adaugam sosul de rosii si sarea si piperul dupa gust.Lasam la fiert pana scade(aproximatix 25 de minute) iar apoi adaugam 1 lingura de faina dizolvata in 50 ml de apa.La final adaugam patrunjelul tocat marunt.
Noi am servit tocanita alaturi de piure de cartofi. Puteti sa incercati si cu mamaliga. Este la fel de deliciosa!
1
Puneti la final alaturi de patrunjel inca un catel de usturoi zdrobit pentru un gust mai intens.