Tocanita din pipote si inimi de pui

de CameliaR in Pui, 21 Sep 2015 | 5705 vizualizari

 

Inca o tocanita adorata in familia mea.
Papilele noastre gustative zburda de fericire atunci cand simte gustul intens si delicios a minunatei tocanite.

 

INGREDIENTE

  • 2 caserole pipote si inimi de pui
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras
  • 5 linguri sos de rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 4 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din pipote si inimi de pui:

Pentru inceput trebuie sa despicam inimioarele si sa indepartam resturile de sange.Apoi spalam bine pipotele si inimioarele.Intr-o oala trebuie sa punem la fiert 1 litru de apa.Cand da in clocot adaugam si maruntaiele.Lasam la fiert timp de 40 de minute la foc potrivit. Dupa ce au trecut cele 40 de minute,punem intr-o cratita uleiul la incins. Adaugam ardeiul,usturoiul si ceapa tocate marunt.Lasam la calit timp de 6-7 minute, dupa care adaugam pipotele si inimioarele.Acoperim cu 500 ml de apa fierbinte.Dupa 5 minute adaugam sosul de rosii si sarea si piperul dupa gust.Lasam la fiert pana scade(aproximatix 25 de minute) iar apoi adaugam 1 lingura de faina dizolvata in 50 ml de apa.La final adaugam patrunjelul tocat marunt.

Noi am servit tocanita alaturi de piure de cartofi. Puteti sa incercati si cu mamaliga. Este la fel de deliciosa!

TIPS-URI

1

Puneti la final alaturi de patrunjel inca un catel de usturoi zdrobit pentru un gust mai intens.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din pipote si inimi de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Copane cu bere, cu cartofi la cuptor si ardei copti