Tocanita usturoiata de pipote si piept de curcan- la Multicoooker

de mihaelar63 in Curcan, 5 Mar 2015 | 5952 vizualizari

 

Baiatul meu a dorit tocanita din pipota de curcan. Curcanii mei sosesc tot cate doi de la tara, 2 pipote desi au in medie 370 gr sunt cam putine, asa ca am adaugat si piept pentru o tocana mai bogata.
Diferenta de gust la aceasta tocana am obtinut-o prin mult usturoi si pasta de gogosari preparata acasa http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-gogosari-cu-usturoi-65368.html.
Multicookerul Philips a fost ajutorul meu in prepararea acestei bunatati .

 

INGREDIENTE

  • 370 gr pipote curcan
  • 400 gr piept curcan
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 10 catei usturoi
  • 2 cepe mari
  • 2 tije telina
  • 1 ardei rosu gras
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 1 foaie dafin
  • 4 linguri pasta gogosari
  • 1/2 pasta iute de ardei
  • 1 lingura faina alba
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita usturoiata de pipote si piept de curcan- la Multicoooker:

Legumele se curata se spala si se toaca marunt .

Pentru inceput se foloseste programul Fry meniul al aparatului de gatit Multicooker Philips. Se caleste timp de 20 minute ceapa , usturoiul,ardeiul si telina . Succesiv se aduga pasta de gogosari , boiaua , pasta iute de ardei si sarea . Se amesteca si se pune faina alba care va da consistenta sosului.In acest moment se pun 500 ml apa [ 2 cani ].

Puneti in sosul format pipota carnoasa , curatata , spalata si feliata .

Acum se foloseste programul Stew timp de 40 minute .Dupa 20 minute adugati si pieptul de curcan spalat si taiat cuburi mari .

Verificati spre sfarsitul procesului consistenta sosului . Daca este nevoie completati cu putina apa .

Serviti tocanita cu verdeata si mamaliguta . La noi mamaliga nu a ramas pentru poza :)))

TIPS-URI

1

Usturoiul preparat prin fierbere isi pierde din tarie .10 catei nu este prea mult.

2

Daca se poate preferati pipotele de curcan , sunt mari si carnoase .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita usturoiata de pipote si piept de curcan- la Multicoooker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

06.03.2015, 16:33

Meri stie Andrei ce este bun

mihaelar63 1

06.03.2015, 16:34

Buni , mai da din aripi , mai sta . Ca asa e cucul pe la noi mai dolofan )

tarasmariana 1

10.03.2015, 20:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pipote de curcan la tigaie cu garnitura de cartofi aurii