Tochitura in sos de vin

de Patricia Iordache in Porc, 27 Mai 2013 | 19295 vizualizari

 

Am pregatit aceasta mancarica cu 3 feluri de carne (Tochitura) si tare mi-a placut. Sa va spun despre ce este vorba...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. carne de porc (pulpa);
  • 200 gr. scarita afumata;
  • 200 gr. slaninuta afumata;
  • 1 ceapa;
  • 4 fire usturoi verde;
  • 2 catei de usturoi;
  • sare;
  • piper;
  • 1 lingurita cu cimbru;
  • 2 foi de dafin;
  • 3 linguri pasta de ardei rosu;
  • 1 lingura bulion (2-3 linguri suc de rosii);
  • 300 ml. vin alb sec/demisec;
  • putin ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura in sos de vin:

Taiem carnea in bucati potrivite. La fel procedam si cu slaninuta afumata. Scarita o taiem pe langa os si o lasam bucati mari.

Tocam usturoiul verde si ceapa.

Intr-un vas (de preferinta ceaun) punem putin ulei si cand s-a incins adaugam carnea , slaninuta si scarita. Amestecam bine si lasam pana ce carnea se albeste. Adaugam ceapa si usturoiul verde tocat, amestecam bine si apoi adaugam vinul.

Punem foile de dafin, sare, piper, cimbrul si lasam sa fiarba aproximativ 15 minute.

Adaugam apoi pasta de ardei rosu si bulionul, amestecam bine si lasam sa fiarba la foc mic inca 15-20 minute.

Presam cu lama cutitului cateii de usturoi si ii tocam marunt. Ii adaugam peste tochitura, amestecam si oprim focul.

Servim alaturi de mamaliguta calda.

TIPS-URI

1

Nu adaugati deloc apa! Daca considerati ca 300 ml. de vin este prea putin, adaugati mai mult. Important este ca la inceput, vinul sa acopere aproape toata carnea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 09:26

gustoasa

ianculubita 1

01.02.2016, 09:13

Patricia am tot respectul si admiratia pentru ceea ce faci si tu stii asta dar te rog nu mai spune acestei tocanite Tochitura,sunt doua retete complet diferite,mai ales ca are ceapa si bulion; iarta-ma daca mi-am exprimat parerea de moldoveanca!

kytz 1

22.12.2016, 09:56

Am sa o incerc si eu in perioada ce urmeaza! Imi place friptura cu mult soooooos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura cu mamaliguta