Tort "20 noiembrie"

de lilik in Torturi, 23 Noi 2010 | 4850 vizualizari

 

fiind ziua de nastere a unuia din fratii mei am zis sa ii fac un tortulet.....pacat k nu l-a putut gusta...

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 4 oua
  • 120 gr faina
  • 120 gr zahar
  • 4 linguri apa calduta
  • vanilie
  • pt crema:
  • 30 gr unt
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata lapte
  • pt glazura:
  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • pt sirop:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "20 noiembrie":

Blatul:

punem intr-un vas inalt ouale,zaharul,vanilia si apa si batem cu mixerul 15-20 de min,dupa care  adaugam treptat faina cernuta si amestecam de jos in sus k sa nu se desumfle.ungem si tapetam cu faina o tava(20 cm) si punem compozitia apoi dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 25 de min cca.

Crema:

punem intr-o oala frisca cu untul pe foc mic,iar cand incepe sa fiarba dam deoparte si punem ciocolata rasa.amestecam pana se topeste ciocolata si se raceste compozitia,apoi punem oala intr-un vas mai mare cu apa rece si batem cu mixerul pana se ingroasa.

Glazura:

punem zaharul cu apa pe foc si cand incepe sa fiarba punem ciocolata si lasam sa fiarba la foc mic 3-4 min.dam deoparte si batem cu telul ca sa eliminam bulele de aer.

taiem blatul in 2 si insiropam o parte peste care punem crema,deasupra punem cealalta parte pe care o vom insiropa si peste tort turnam glazura.lasam sa se raceasca si decoram dupa plac.eu am folosit migdale,frisca si bombonele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "20 noiembrie"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu ciocolata