Tort

de andreea_angelo in Torturi, 23 Noi 2012 | 3349 vizualizari

 

astazi a fost ziua lu tata socru si am vrut sa ii fac un tort,dar din pacate nu am gasit nicaieri blat de tort asa ca am improvizat un pic,am cumparat amestec pt chec,dar a iesit un tort super gustos..am facut portie dubla

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii de amestec pt copt (chec)
  • 300g margarina
  • 120ml lapte
  • 6 oua
  • crema
  • 1 plic praf pentru crema de tort(ciocolata)
  • 1 plic praf pentru crema de tort(vanilie)
  • 200g margarina
  • 600 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Se adauga amestecul pt copt, margarina, cele 6 oua si laptele intr-un vas cu ajutorul mixerului (sau telului) la cea mai joasa treapta, pana devine cremos, apoi se mixeaza la cea mai inalta treapta timp de 3 minute. Se adauga fulgii de ciocolata si se omogenizeaza. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se aseaza compozitia si se uniformizeaza. Se coace la 180°C, facem testul scobitorii cand e gata. Dupa coacere se lasa sa se raceasca si ne apucam de creme.

Crema de ciocolata: se toarna 300 ml lapte intr-un vas, se pune praful pentru crema si se mixeaza pana devine cremos, se pune 100 g margarina si se mixeaza din nou.

Pentru crema de vanilie facem acelasi lucru ca pentru crema de ciocolata.

Pentru decor am pastrat un pic din crema de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si piure de castane