TORT A LA DANA

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 3 Apr 2010 | 5432 vizualizari

 

inventie proprie

 

INGREDIENTE

pt blat:
  • 6 oua
  • 16 linguri de zahar
  • 16 linguri de ulei
  • 500 g faina
  • un praf de copt
  • esenta de valile
  • 2 linguri de cacao
pt crema:
  • 2 iaurturi mari ( 400 g) de caise
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatina
  •  cateva caise din compot
  • 1 kiwi
  • esenta de vanilie
pt glazura:
  • 1 pachet decor de glazura de la dr oetker
  • bombonele pt decor
  • un iepuras de ciocolata alba
  • nuca de cocos diverse culori
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT A LA DANA:

pregatim blatul astfel:
separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, uleiul0 faina si praful de copt, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitiz rezultata intr-o forma de tort tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.

dupa ce s-a copt il dam la rece.

intre timp facem crema astfel:
 mixam iuarturile cu zaharul vanilat.

gelatina o pregatim conform instructiunilor dupa pachet, dupa care o adaugam in crema de iaurt, mixam pana se ingroasa compozitia, punem si esenta de vanilie.

dupa care taiem blatul in 3, si punem2 linguri de crema pe primul blat, un strat de fructe, unul de crema deasupra si iar fructe, sau le puteti punem direct in crema,  dupa care celalat blat si se repeta faza cu crema, deasupra ornam cu glazura si decoram dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT A LA DANA" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt si piersici din compot