Tort aniversar

de Lau in Torturi, 18 Iul 2011 | 3555 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT 1
  • 6 oua
  • 5 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • BLAT 2
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • CREMA 1
  • 300 g frisca
  • 100 g iaurt
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 ml sirop capsuni
  • 1 plic gelatina
  • CREMA 2
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri smantana
  • esenta de vanilie
  • 300 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • DECOR
  • frisca
  • colorant albastru
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

BLAT 1-se separa albusurile si se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se adauga galbenusurile unul cate unul, faina, esenta si se omogenizeaza. Se toarna in tava unsa si tapetata si se da tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea

BLAT 2-galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat pana isi dubleaza volumul. Faina se amesteca cu cacao, dupa care se adauga in compozitia de galbenusuri. Se adauga si albusurile batute spuma, se omogenizeaza. Compozitia se toarna in tava unsa si tapetata cu faina,(sa fie mai mica decat prima) Se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

CREMA 1-iaurtul se amesteca cu zaharul si frisca. Se bate bine. Gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj. Se amesteca iaurtul cu gelatina,  se da la rece 5 minute, dupa care se amesteca cu frisca si siropul de capsuni.

CREMA 2-intr-o oala punem ouale cu zaharul, apoi adaugam faina, laptele cate un pic, smantana si amestecam bine pana se omogenizeaza. Punem la foc mic si amestecam continuu pana se ingroasa crema, dupa care o lasam sa se raceasca. Cand a inceput sa se raceasca pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj si adaugam in fir subtire peste crema. Adaugam si frisca, esenta, omogenizam si dam putin la rece.

Taiem blaturile in 2.

ASAMBLARE- primul blat-asezam prima foaie insiropam -adaugam crema 1,a 2 foaie-insiropam-ungem blatul cu un pic de frisca amestecata cu siropul, adaugam a 3-a foaie in centru - insiropam-adaugam crema 2,eu am adaugat un pic de frisca in mijloc,adaugam ultima foaie insiropam si decoram dupa  plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Padurea Neagra"