Tort aniversar

de Alexandra Burz in Torturi, 6 Ian 2014 | 3747 vizualizari

 

Intrucat la 1 Ianuarie 2014 am avut dublu eveniment, trecerea dintre ani si aniversarea noastra m-am gandit sa fac si eu ceva dulce :P

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema de zahar ars:
  • 1 l lapte
  • 10 oua
  • 2 cani de zahar + 8 linguri zahar pt caramel
  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilinat bourbon
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Se pregateste crema de zahar ars

Ouale intregi se mixeaza cu zaharul, cand primesc o consistenta spumoasa se adauga laptele

Intr-o cratita separat se caramelizeaza zaharul si imbracam frumos cratita in caramel

Se adauga compozitia obtinuta mai sus si se da la cuptor pt 30-40 minute

Intre timp se pregateste blatul

Se separa albusurile de galbenusuri

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare

Se adauga treptat zaharul

Galbenusurile se amesteca cu praful de copt

Se adauga peste spuma amestecandu-se cu o lingura de sus in jos

Se adauga treptat faina, amestecand la fel

Se toarna peste crema din cuptor si se mai da la foc pentru 20-25 minute

Se lasa la racit 3-4 ore

Se rastoarna pe un platou astfel incat crema sa fie deasupra

Se orneaza dupa bunul plac

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]