Pentru ca maine schimb prefixul si vin copiii la masa, printre alte bunatati am facut si un tort, care imi place tare mult si nu l-am mai facut tare, tare demult. Este super bun si-l recomand cu mare drag.
Pentru blat: am separat albusul de galbenus, am pus doua linguri apa rece si un varf de cutit de sare in albus si incepem sa mixam pana albusul devine tare. Punem treptat 3/4 din cantitatea de zahar si mixam pana se topeste zaharul si devine albusul ca o bezea. In galbenusuri punem cele 2 linguri ulei si zaharul ramas si mixam pana galbenusurile devin albicioase la culoare. Turnam peste albusuri si mixam cca 3 minute. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in compozitie cu o paleta amestecand usor, de jos in sus pana o incorporam bine. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi introducem tava in cuptorul incins la 180 grade, pentru 25-30 minute. Facem si testul cu scobitoarea. Scoatem blatul si lasam sa se raceasca
Pentru crema: spargem ouale intregi, le mixam bine adaugand zaharul treptat si zaharul vaniliat. Le spargem intr-o oala fiindca o sa fierbem crema pe aburi. Cand incepe sa se ingroase, asa ca o smantana, adaugam nessul si mai lasam 5 minute sa fiarba si nessul sa se dizolve bine. O punem deoparte si lasam sa se raceasca. Punem Rama intr-un castron si o mixam, apoi adaugam treptat cate o lingura din crema pana o terminam. Mixam bine pana crema devine spumoasa.
Pentru sirop: caramelizam zaharul si il dizolvam cu apa, apoi lasam sa se raceasca.
Apoi incepem asamblarea: taiem blatul in jumatate, apoi fiecare jumatate in doua, obtinanand astfel patru bucati. Punem prima bucata pe tava, apoi insiropam, punem crema, apoi iarasi blat, sirop, crema, pana terminam. Ornam tortul cu crema ramasa si fulgi de ciocolata, apoi punem ca decor trandafirasi. Lasam la rece pentru 1-2 ore apoi se poate servi.
Este un tort tare bun si il recomand cu drag. Sa va fie de folos.
1
Aceasta crema se poate face si cu ciocolata si cu lamaie
2
Este o crema fiarta extrem de buna, nu este gretoasa deloc si se poate pastra mai mult timp