Tort Balerina de ciocolata

de lili in Torturi, 8 Feb 2011 | 6734 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 7 oua,
  •  7 linguri de apa,
  • 7 linguri faina
  • Crema de cafea:
  • 2 galbenusuri,
  •  4 linguri cu varf zahar,
  • 2 linguri cafea naturala (lichida),
  • 1 lingurita cafea solubila
  •  400 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Balerina de ciocolata:

Blatul:

Batem albusurile bine, adaugam zaharul, apoi galbenusurile si la urma faina. Se coace cca 1 ora. Blatul este insiropat cui cafea.

Crema de cafea:2 galbenusuri, 4 linguri cu varf zahar, 2 linguri cafea naturala (lichida), 1 lingurita cafea solubila se pun ingredientele mentionate mai sus pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa compozitia  se da la racit; 400 ml frisca lichida se bate pana incepe sa se ingroase (nu trebuie batuta foarte bine), se adauga crema de ou rece, apoi cu 10 g gelatina dizolvata in cateva linguri de apa calda. Blatul se taie in trei parti si se umple cu crema obtinuta. Se imbraca in ciocolata.

Pofta buna!!!


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Balerina de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort multumire