Preparare bază tort de biscuiti :
Se zdrobesc biscuitii și adăugați untul topit, apoi amestecati. Se toarnă amestecul în forma de turnare (forma de tort cu inel), niveland cu partea din spate a lingurei și se pune în frigider.
Pentru crema de lamaie:
Topiți untul într-o cratita cu fund dublu pe baia de abur pana se topeste. Se amestecă într-un castron zahărul , ouăle , suc de lamaie si coaja de lamaie. Apoi se toarnă compozitia în untul topit. Amestecati continuu, în cratita pe abur până cand amestecul se îngroase, va dura aproximativ 15 minute.Cand crema este îngroșata și netedă, este gata. Se înmoaie gelatina in apa rece, stoarceti-o și adăugați-o la crema de lamaie (după oprirea focului) și se amestecă, pana se topeste gelatina. Lasa-ti sa se raceasca, amestecand ocazional. Bateti frisca cu zahar și incorporati-o , ușor, amestecând de jos în sus, pentru a nu se taia frisca. Se toarnă amestecul peste baza de biscuiți și puneți în frigider să se solidifice.
Pentru topping:
Se amesteca zaharul cu tortagel, diluat cu apă și suc de lămie. Puneti-o pe aragaz și se lasa sa fiarba timp de câteva minute. Apoi lasati să se răcească și adaugati câteva picături de colorant.
Se toarnă glazura peste tort și pune în frigider pentru cel puțin 3-4 ore.
Păstrati tortul la frigider pentru cel puțin 12 ore, astfel încât gradul de acoperire va solidifica în mod corespunzător.
Scoateți tortul bavarez de lamaie de la frigider, si scoateți cu grijă marginea tortierei și decorati cu felii de lamaie sau cutrandafiri de zahar. (Eu am decorat cu flori si frunze de zahar ca nu am mai avut lamai pentru decor).