Blatul: Batem spuma albusurile dupa care adaugam zaharul si mixam pana se teopeste.Incorporam galbenusurile, uleiul si faina.Tapetam cu hartie de copt forma si coacem blatul la foc mediu.
Foile de bezea: Mixam albusurile bine, dupa care incorporam zaharul si nucile tocate. Pe tava tapetata cu hartie de copt intidem bezeaua obtinuta de dimensiunea formei in care am copt blatul. Eu am copt aceste foi cca. 1 h la foc mic cu usa intredeschisa.
Crema: Pe baie de abur mixam gabenusurile cu zaharul pana obtinem o crema vascoasa, apoi o lasam sa se raceasca.Incorporam untul in crema de ou dupa care adaugam cacao si rom.
Asamblam tortul astfel: Taiem in 2 blatul primul blat il insiropam apoi intindem un strat de frisca mixata in prealabil,asezam un disc de bezea apoi un strat de crema, procedam astfel cu toate discurile ultimul disc fiind acoperit cu un strat de crema apoi cu un strat de frisca peste care asezam blatul insiropat.
Eu am ornat cu frisca si cu inele de ciocolata.