Tort Boccacio

de cristina1985 in Torturi, 31 Ian 2015 | 4377 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 10 lg zahar pudra
  • 5 lg faina
  • 150 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • sare
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 250 g mascarpone
  • 1 plic zahar vanilinat
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 3 lg Inka sau cafea
  • Ornat:
  • 30 g nuca macinata
  • Inka
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Boccacio:

Blat :Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pudra.Se adauga 150 g nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute spuma.Eu am pus blatul intr-o forma de tarta cu diametrul de  25 cm. Se tine la cuptor la foc mic cca 40-45 minute.

Sirop: se pune apa la fiert si se adauga cafeaua/ Inka.Se lasa la racit.Daca e cafea se strecoara.

Crema: Se amesteca untul cu zaharul pudra pana se face spuma. Se adauga mascapone si se amesteca.

Se insiropeaza primul blat si se aseaza jumatate de crema . Se pune al doilea blat , se insiropeaza si se intinde restul de crema .Se orneaza cu nuca macinata pe margine si cu o strecuratoare se presara Inka sau cafea macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Boccacio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

elucubratiiculinare 1

01.02.2015, 15:52

Sandie 1

26.03.2017, 18:24

Oare dintre toti cei care ati apaudat si laudat aceasta reteta nimeni nu a observat ca la modul de preparare lipseste ceva? in retete scrie ca se prepara si coace un singur blat. La sfarsitul retetei. unde se explica asamblarea , se vorbeste de doua blaturi?! Sa se subinteleaga ca blatul preparat si dupa ce se coace trebuie taiat in doua pentru a se forma 2 blaturi?

cristina1985 1

26.03.2017, 19:38

Scuze, este greseala mea.Eu prefer sa fac doua blaturi (ajunge aluatul), decat sa-l tai in doua.Din pacate,reteta este veche si nu mai pot face modificari.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Steliana