Tort botez (2)

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 2 Noi 2010 | 10072 vizualizari

 

acest tort l-am facut pt nepotelul meu iubit, care sambata a fost increstinat.

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de lapte
  • 5 linguri ulei
  • un praf de copt
  • ~ 2 pahare faina
  • esenta vanilie
  • 200 g nuca de cocos albastra
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • pt mousse de iaurt:
  • 2 iaurturi mari de capsuni
  • 500 ml frisca lichida
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri gelatina
  • pt mousse de finetti:
  • o galetusa de finetti
  • 2 plicuri gelatina
  • 500 ml frisca lichida
  • pt decor:
  • frisca
  • trandafiri din fondant
  • botosei din fondant
  • pt fondant:
  • 100 g bomboane marshmalow
  • o llingura de apa
  • zahar pudra
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort botez (2):

Cu o seara inainte pregatim fondatul astfel:

Topim la baine-marine bomboanele cu o lingura de apa, apoi incepem si framantam cu zahar pudra pana devinde ca o coca, o invelim intr-o folie si o dam la frigider peste noapte.

Pregatim blatul astfel:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava  tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.

Pregatim mousse-ul de finetti:

Mixam frisca, peste care adaugam finetti, omogenizam bine compozitia, apoi pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o turnam peste, amestecam bine si dam la rece 5 min.

Pregatim mousse-ul de iaurt:

Mixam iaurtul cu zaharul. Mixam frisca.

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, dupa care o adaugam peste iaurt si dam 5 minute la frigider.

Dupa ce a inceput sa se intareasca, amestecam cu frisca batuta.

Incepem asamblarea, insiropam bine blatul, punem un strat de maousse de finetti, apoi de iaurt si ornam cu frisca, trandafiri si botosei facuti din fondant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort botez (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Dana Cristea - pusikmea 1

11.11.2010, 11:46

multumesc julie

RuxyRux 1

16.11.2010, 21:03

Oooooooooo ce splendid! Sa va bucurati de el....minunat!

Dana Cristea - pusikmea 1

17.11.2010, 11:56

saru'mana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort la rece cu crema de iaurt si ananas