Tort Cappuccino

de reisnaor_2006 in Torturi, 22 Iun 2015 | 6916 vizualizari

 

Ne place la nebunie acest tort.E demential de bun.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 30 ml ulei
  • 150 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lg de cappuccino
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 3 lg de cappuccino
  • 300 gr de frisca Creme Patisserie
  • Decor:
  • frisca si cappuccino
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cappuccino:

      Blatul :Albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam uleiul, galbenusurile , sare, cappuccino. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri, sare, ulei si cappuccino. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt.
      Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu unt si faina si se baga in cuptorul incalzit la 180 de grade.Facem testul cu scobitoarea.

      Crema: Intr-o cratita se amesteca ouale cu zahar, cappuccino, lapte si se pun la fiert pe foc mic. Amestecam mereu sa nu se prinda de fundul cratitei.Cand s-a ingrosat este gata si o lasam sa se raceasca.

      Dupa ce blatul s-a copt se lasa la rece , se taie in doua foi. Crema cand s-a racit se bate frisca si se amesteca cu crema,se mixeaza 5 minute.

      Pe o tava punem prima foaie – baza, un start de crema a doua foaie, un start de crema .Se imbraca tot in crema, se uniformizeaza cu ajutorul unei spatule si se decoreaza cu crema folosindu-ne de un pos cu sprit.Dupa decor se pudreaza fin cu cappuccino. Se pastreaza la rece.Pofta buna.

TIPS-URI

1

Blatul se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.

2

Cand preparam crema trebuie sa amestecam mereu sa nu se prinda de fundul cratitei.

3

Consistenta cremei-ca idee cum este o smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cappuccino" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tortulet din piscot